Nieuws

Mobistar volgt Proximus met 4G in het buitenland

Mobistarklanten kunnen vanaf 1 mei gebruikmaken van 4G in een beperkt aantal Europese landen.

Mobistar kondigt aan dat zijn klanten vanaf 1 mei toegang krijgen tot 4G in het buitenland. Het telecombedrijf rondde de deal met Orange daarover af. Zo kan je met een Mobistarabonnement supernsel surfen in Spanje, Frankrijk, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk.

Omgekeerd gaat die regeling vandaag al in: Spaanse en Franse telefoongebruikers op bezoek in ons land kunnen vanaf nu online via het 4G-netwerk van Mobistar. In juni breidt het bedrijf het akkoord met Orange nog uit. Vanaf dan worden ook Nederland, Duitsland en Italië aan het lijstje van 4G-landen toegevoegd.

[related_article id=”161563″]

De toegang tot 4G in het buitenland is inbegrepen bij alle Belgische 4G-abonnementen, maar het gebruik ervan is natuurlijk niet gratis. Zolang de Connected Continent-richtlijn van Europa nog niet definitief is, blijft het extra betalen voor mobiel internet aan de andere kant van de landgrens.

Vanaf 1 juni verlaagt Mobistar wel de roamingtarieven voor bellen, sms"en en surfen in het buitenland. Je zal vanaf dan 0,45 euro per MB betalen. Mobistar biedt verder alternatieve tariefplannen aan voor wie veel surft in het buitenland.

Mobistar is de tweede operator, na Proximus, die zijn gebruikers toegang tot 4G in het buitenland verleent. Klanten van Proximus kunnen sinds gisteren al genieten van snel mobiel internet in Frankrijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business