Nieuws

Google Glass groot succes op eerste verkoopdag

Google Glass verkocht als zoete broodjes op de eerste publieke verkoopdag van de computerbril. Alle beschikbare modellen waren in minder dan 24 uur de deur uit.

Google organiseerde dinsdag een eerste publieke verkoopdag van zijn computerbril Google Glass. Met succes, want binnen 24 uur waren alle beschikbare modellen uitverkocht.

De online verkoop was open voor één dag en alleen voor inwoners van de Verenigde Staten. De bril ging over de toonbank voor 1.500 dollar, dezelfde prijs die ook de eerste groep ontwikkelaars een jaar geleden moest neertellen om aan de slag te gaan met Google Glass. Het gaat nog altijd om de Explorer-editie, maar Google hoopt nog dit jaar een commerciële versie van de bril op de markt te brengen.

[related_article id=”158901″]

Enkele uren nadat de verkoop begon, maakte Google via Google+ en Twitter bekend dat de witte versie (Cotton) van Google Glass al was uitverkocht. Nog voor het einde van de dag was ook de voorraad van de vier andere kleuren (Charcoal, Tangerine, Shale en Sky) volledig uitgeput. Google heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel brillen er precies werden verkocht.

Update naar KitKat

Google heeft deze week ook een update naar Android 4.4 KitKat aangekondigd voor Glass. Naast de toevoeging van een aantal nieuwe functies, moet die update het batterijleven bevorderen en stabieler draaien dan de huidige versie, Android 4.0.3. Met de update verdwijnt ook de functie om te videochatten, omdat die volgens Google nog niet op niveau is. De functie zal terugkeren in een toekomstige update, nadat Google de gebruikservaring heeft verbeterd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business