Nieuws

Playstation 4 verkoopt veel beter dan Xbox One

Van Sony's Playstation 4-console zijn al zeven miljoen exemplaren verkocht wereldwijd. De Xbox One van Microsoft moet met vijf miljoen stuks tevreden zijn.

De verkoop van de Playstation 4 doet het al goed sinds de console in november vorig jaar werd gelanceerd en de rek lijkt er voorlopig niet uit te zijn.

Sony heeft aangekondigd dat het al zeven miljoen exemplaren van het apparaat heeft kunnen slijten. Het bedrijf geeft toe dat het nog altijd moeite heeft om aan de vraag te kunnen voldoen.

[related_article id=”161452″]

Ook wat spelletjes betreft, kan de Japanse console een goed rapport voorleggen. Er gingen in totaal 20,5 miljoen stuks over de toonbank.

De Playstation 4 is momenteel in 72 landen beschikbaar. Opmerkelijk: Japan, toch de thuisbasis van Sony, werd pas op 22 februari aan de lijst toegevoegd. In België en Nederland is de console sinds 29 november te koop.

Uitgeleverd aan winkels, niet aan consumenten
Aartsconcurrent Microsoft laat ondertussen weten dat het van zijn duurdere Xbox One vijf miljoen stuks heeft verkocht. In tegenstelling tot Sony is dit wel het aantal exemplaren die werden uitgeleverd aan winkels, niet het aantal exemplaren die werden gekocht door consumenten.

Dat de cijfers wat achterblijven op de PS4, wil niet meteen zeggen dat de Xbox One een totale flop is. In de VS werden er in maart alleen al 311.000 exemplaren verkocht, dat is 60% meer dan wat de Xbox 360 haalde in dezelfde periode na zijn lancering.

In maart verkocht Microsoft 2,7 miljoen spelletjes voor zijn nieuwe console. Titanfall, een exclusieve titel voor Xbox One, is de meest verkochte game in maart volgens het marktonderzoeksbureau NPD Group.

Import naar de Lage Landen
De Xbox One wordt pas officieel gelanceerd in België en Nederland in september. Heel wat elektronicazaken kunnen de console echter nu al leveren. Dat zijn exemplaren die ze zelf uit andere landen hebben geïmporteerd. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business