Nieuws

OnePlus verkoopt smartphone alleen op uitnodiging

De OnePlus One wordt volgende week gelanceerd, maar zal in het begin alleen op uitnodiging kunnen worden aangeschaft.

De Chinese smartphonebouwer OnePlus lanceert volgende week zijn eerste smartphone, die toepasselijk de OnePlus One wordt gedoopt. De telefoon zal ook onmiddellijk in België en Nederland beschikbaar zijn, op voorwaarde dat je een uitnodiging hebt.

Volgens de officiële uitleg hoopt OnePlus op die manier te vermijden dat er tekorten ontstaan, waardoor geïnteresseerden naast een exemplaar grijpen of tegen een lange wachttijd aankijken. Maar het kan natuurlijk ook gewoon een simpele marketingtruc zijn om meer hype te creëren rond het toestel.

[related_article id=”161563″]

De uitnodigingen worden verdeeld via het forum van OnePlus, maar ook via vrienden die reeds een exemplaar hebben gekocht en via wedstrijden. De fabrikant geeft geen exacte aantallen, maar zegt wel dat het aantal beschikbare uitnodigingen in het begin eerder schaars zal zijn en na verloop van tijd wordt uitgebreid. Meer details zullen op 23 april worden gelost, bij de lancering van het toestel.

De OnePlus One valt op omdat hij standaard op een aangepaste versie van de populaire alternatieve Androidfirmware CyanogenMod draait. De versie op de OnePlus One is gebaseerd op Android 4.2.2 en het toestel krijgt toegang tot de Play Store en andere apps en diensten van Google.

Verder pakt de OnePlus One uit met indrukwekkende specificaties, waaronder een 5,5 inch Full HD-scherm, een 2,5 GHz Snapdragon 801 quadcoreprocessor en 3 GB RAM. Standaard wordt er 16 GB opslagruimte voorzien en er wordt ook gesproken van een variant met 64 GB. De batterij heeft een capaciteit van 3.100 mAh en achteraan vinden we nog een 13 megapixelcamera terug. Het toestel zal voor 350 euro over de toonbank gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business