Nieuws

Google schrijft wedstrijd uit voor Google Glass

Non-profitorganisaties die een goed idee hebben voor Google Glass kunnen een exemplaar winnen. En krijgen er nog een zak geld bovenop.

Je ziet er uit een beetje raar uit en de kans is niet denkbeeldig dat je uit een bar gegooid wordt als je er eentje op hebt. De berichtgeving rond Google Glass is niet altijd positief geweest de laatste tijd, maar Google probeert die trend nu om te buigen.

Ter ere van Earth Day lanceert het bedrijf een wedstrijd waarmee non profit-organisaties een enorm prijzenpakket kunnen winnen. Zolang ze maar met nieuwe en interessante applicaties voor de bril voor de dag komen. In de prijzenpot zit een Google Glass, een reisje naar Google voor training en opleiding, bijkomende ondersteuning van de Google-ingenieurs en 25.000 dollar cash.

Neushoorns en olifanten
Een innovatieve manier waarop de bril nu al gebruikt wordt, haalt Google zelf aan, bij wijze van voorbeeld. In het Chitwan Nationaal Park in Nepal gebruiken onderzoekers van het WWF de bril om gegevens te verzamelen over neushoorns. De onderzoekers gebruiken immers olifanten om zich door het park te verplaatsen en dan is notities maken met je bril een stuk handiger dan met pen en papier.

[related_article id=”158901″]

Organisaties die aan de wedstrijd willen meedoen, kunnen hun ideeën nog tot 20 mei insturen.

Lancering nabij
Met het initiatief lijkt Google het positieve momentum rond haar bril nog wat aan te wakkeren. Als aanloop naar een commerciële lancering werd ondersteuning de ondersteuning voor iPhones al sterk verbeterd en ook de bijhorende Android-app kreeg van Google een fikse update.

Vorige week was Google Glass ook één dag te koop voor alle Amerikanen (normaal kan je hem enkel op uitnodiging kopen) en die actie was volgens Google een enorm succes. Zonder exacte verkoopcijfers mee te geven, zouden heel veel mensen 1.500 dollar over gehad hebben om de bril in handen te krijgen, zegt het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business