Nieuws

OnePlus lanceert goedkope toptelefoon met CyanogenMod

De OnePlus One valt op omdat hij standaard op CyanogenMod draait en over premium specificaties beschikt, maar vooral ook door zijn zeer scherpe prijs.

De Chinese smartphonebouwer OnePlus heeft na lang wachten zijn eerste smartphone gelanceerd in zestien markten, waaronder België en Nederland. Het toestel krijgt de toepasselijke naam OnePlus One en draait standaard op een versie van CyanogenMod, de populaire alternatieve Androidfirmware.

Cyanogen heeft voor de OnePlus One een aangepaste versie van CyanogenMod gemaakt, die is gebaseerd op Android 4.4.2. Hoewel het geen officiële versie van Android is, heeft Google het toestel wel gecertificeerd, waardoor je toegang krijgt tot de Play Store en andere Google-diensten.

[related_article id=”161563″]

De OnePlus One beschikt over een 5,5 inchscherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. Het toestel wordt aangedreven door een 2,5 GHz Snapdragon 801-quadcoreprocessor van Qualcomm en 3 GB RAM. Er is zowel een versie met 16 GB als 64 GB opslagruimte beschikbaar. De batterij heeft een capaciteit van 3.100 mAh, wat zeker niet verkeerd is.

Er is ondersteuning voor NFC en 4G voorzien, maar dat laatste slechts in beperkte mate. De 800MHz-frequentie wordt namelijk niet ondersteund. In België is dat voorlopig nog geen groot probleem, maar de drie grote providers hebben sinds kort wel een vergunning in handen gekregen om die frequentie te mogen gebruiken. In Nederland wordt de 800MHz-frequentie wel al benut door providers en zal je maar beperkt toegang hebben tot 4G. Surfen via 3G is zowel in België als Nederland geen enkel probleem.

Over naar de camera dan. Die beschikt over 13 megapixels en beeldstabilisatietechnologie (Image Stabilization Plus). De camera filmt aan 120 fps in een 720p-resolutie, ondersteunt slow motion en kan ook videobeelden in 4K schieten. Aan de voorkant heeft de OnePlus One een frontcamera met 5 megapixels.

Met zulke specificaties kan de OnePlus One gerust concurreren met de verschillende topsmartphones die vandaag op de markt beschikbaar zijn. Zo draait hij bijvoorbeeld op dezelfde processor die we ook in de nieuwe HTC One (M8), Samsung Galaxy S5 en Sony Xperia Z2 terugvinden. Maar in tegenstelling tot deze apparaten, heeft de OnePlus One een veel scherper prijskaartje. Je hebt hem al voor 269 euro. Daardoor duikt hij onder de prijs van de Nexus 5 en die werd bij zijn lancering al geroemd omwille van de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

De OnePlus One is onmiddellijk beschikbaar in België en Nederland, maar alleen op uitnodiging. De 16 GB-versie gaat voor 269 euro over de toonbank, voor 64 GB tel je 299 euro neer. De smartphone is beschikbaar in het wit of het zwart, maar er worden ook aparte covers verkocht om het toestel een meer apart uiterlijk te geven. De eerste toestellen zullen in mei worden verdeeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business