Nieuws

Google Street View laat je tijdreizen

Met een nieuwe functie in Google Street View kan je de klok tot 2007 terugdraaien en aanschouwen hoe locaties doorheen de jaren zijn geëvolueerd.

Google heeft deze week een digitale tijdmachine gelanceerd. De functie is toegevoegd aan Street View en laat je de klok terugdraaien tot 2007.

Voorlopig blijft de functionaliteit beperkt tot de desktopversie van Google Maps. Om terug te keren in de tijd, klik je in de linkerbovenhoek op een nieuw icoontje van een klok. Vervolgens kan je met een schuifbalk doorheen de tijd reizen. We hebben het zelf geprobeerd, maar momenteel vinden wij het klokje nog nergens terug. Vermoedelijk wordt de functie dus geleidelijk uitgerold naar gebruikers.

[related_article id=”158901″]

Omdat 2007 nog niet zo lang geleden is, is de tijdmachine-functie vooral interessant voor locaties die in de afgelopen jaren drastisch zijn veranderd, zoals de WK-stadions in Brazilië of de Freedom Tower in New York. Maar het kan ook gebruikt worden als een digitale tijdlijn van de recente geschiedenis, bijvoorbeeld om de gevolgen van de verwoestende aardbeving in Japan in 2011 in kaart te brengen.

Het aantal beschikbare archieffoto’s hangt af van plaats tot plaats. Op sommige locaties zitten er maanden of zelfs jaren tussen de beelden, maar andere locaties zijn veel beter gedocumenteerd. Het minimale interval waarmee de archiefbeelden kunnen worden opgevraagd is één maand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business