Nieuws

Remote Desktop-app voor Windows Phone 8.1

Na lang wachten kunnen ook Windows Phone-gebruikers aan de slag met de Remote Desktop-app van Microsoft om op afstand met een Windows-pc te verbinden.

Microsoft heeft gisteren geruisloos een preview van zijn Remote Desktop-app voor Windows Phone 8.1 beschikbaar gemaakt om te downloaden.

Veel Windows Phone-gebruikers waren niet blij met het feit dat Microsoft afgelopen herfst kwam met Remote Desktop-apps voor Android-telefoons en iPhones, zonder dat bekend was wanneer er een versie voor de Windows Phone zou komen. In maart kregen al die apps nog een update, en nog steeds waren er geen aanwijzingen wanneer de app voor Windows Phone zou verschijnen.

[related_article id=”161452″]

Remote Desktop stelt gebruikers in staat om op afstand met een Windows-pc te verbinden. Daarbij heb je toegang tot alle functies van de computer. Het is een van de populairste apps onder gebruikers van Windows 8 en Windows RT. 

Gratis downloaden
Net als de reeds bestaande Remote Desktop-apps is de Windows Phone 8.1 previewversie gratis te downloaden vanuit de Windows Phone Store. De bestandsgrootte is 1 MB.

Het lijkt er overigens op dat Remote Desktop voor Windows Phone een universele app is. De software herkent de Windows-versie als je deze al eens gedownload hebt. Je hoeft de WP-versie dus slechts te "herinstalleren".

Windows Phone 8.1
Windows Phone 8.1 is momenteel alleen beschikbaar als preview voor ontwikkelaars. De verwachting is dat het nieuwe besturingssysteem vanaf komende zomer beschikbaar is voor de bestaande en nieuwe Windows Phones.

Windows Phone 8.1 voegt een aantal zakelijk georiënteerde functies toe aan het mobiele besturingssysteem van Microsoft: Enterprise VPN, ondersteuning van IPsec en SSL VPN gateways, enterprise wifi, certificaatmanagement, S/MIME-ondersteuning voor veilige e-mail en de mogelijkheid om documenten in OneDrive te versleutelen via informatierechtenmanagementsoftware.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business