Nieuws

Verloren E.T. Atari-games ontdekt op stortplaats

Microsoft heeft een berg verloren gewaande exemplaren van het geflopte spel E.T. voor de Atari 2600 teruggevonden op een stortplaats in New Mexico.

Tijdens een groots opgezette zoekactie door Microsoft werden verloren gewaande exemplaren van het Atari 2600-spel E.T. teruggevonden op een stortplaats in New Mexico. Atari had de cartridges daar 31 jaar geleden zelf begraven.

Met die ontdekking werd meteen een van de grootste mysteries in de gamewereld opgehelderd. We schrijven 1983. In de hoop te kunnen meesurfen op het succes van de populaire film E.T. van Steven Spielberg, werd het gelijknamige spel er op amper zes weken tijd door Atari uitgeperst. Het gevolg van zo’n korte ontwikkelingstijd laat zich raden. Het spel miste diepgang, zag er barslecht uit en werd een dure flop. Hoewel Atari meer dan een miljoen exemplaren wist te verkopen, bleef het naar verluidt op een berg van miljoenen cartridges zitten. Tot die ineens in rook leken te zijn opgegaan.

[related_article id=”161452″]

Het was een publiek geheim dat Atari de cartridges zelf had doen verdwijnen, maar bijna niemand wist waar naartoe. Het handvol mensen dat wel op de hoogte was van de locatie hield de lippen stijf op elkaar. Recent werd de vermoedelijke locatie echter ontdekt door Lightbox en Fuel Entertainment, die met de financiële steun van Microsofts Xbox-divisie werken aan een documentaire over het legendarische spel.

Dit weekend gingen de documentairemakers over tot actie. Overtuigd dat ze de cartridges zouden aantreffen op een in 1986 gesloten stortplaats in Alamogordo in New Mexcio, werden graafwerken opgezet om de verloren cartridges te onthullen. Met succes zo bleek, want al snel werd de eerste cartridge van E.T. voor de Atari 2600 teruggevonden en kwam daarmee een eind aan het grote mysterie dat de gamewereld al meer dan dertig jaar in de ban hield.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business