Nieuws

Gratis wifi op Grote Markt in Brussel

De Grote Markt is het eerste Brusselse plein dat wordt uitgerust met gratis wifi. Andere locaties volgen.

Vanaf gisteren geniet iedereen op de Brusselse grote markt van gratis wifi. Bru Wifi vereist geen wachtwoord of gebruikersnaam, en kan tot duizend gebruikers tegelijk van draadloos internet voorzien. Iedereen, zowel toeristen als voorbijgangers en inwoners, kan gebruikmaken van het netwerk, en dat tot twee uur per dag.

Om voldoende bereik te bekomen plaatste Brussel vijf antennes op de Grote Markt. Aan de totale installatie is een prijskaartje van 201.000 euro verbonden. Op termijn wil de stad een portaalsite aan het netwerk koppelen waar aankondigingen, activiteiten en evenementen in de kijker worden gezet.

Het project kadert in het zogenaamde Smart City-project van de hoofdstad. Met Smart City willen de Brusselse meerderheidspartijen "voordeel halen uit beschikbare technologieën zonder de toekomstige te verwaarlozen". Vage bewoordingen die er concreet voor zullen zorgen dat niet alleen de Grote Markt van een publiek wifinetwerk voorzien wordt, maar ook andere drukbezochte pleinen.

In juli worden het Muntplein en het De Brouckèreplein met Bru Wifi uitgerust, in oktober volgen het Vossenplein, het Rouppeplein en het Emile Bockstaelplein.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business