Nieuws

Nieuwe Macbook Air is goedkoper en sneller

Apple vernieuwt de MacBook Air. Hoewel de hardware onder handen wordt genomen, ligt de prijs voor het toestel vanaf vandaag lager.

Apple heeft de nieuwste iteratie van zijn MacBook Air uit de doeken gedaan. De dunne laptop wordt niet alleen sneller dan zijn voorganger, maar ook goedkoper.

De nieuwe MacBooks krijgen een Intel Haswell CPU met 1,4 GHz. Dat is 100 MHz winst op de vorige editie. De combinatie van Haswell en enkele batterijbesparende functies garanderen een uitstekende batterijduur voor de laptop. De 13 inchversie gaat twaalf uur mee.

[related_article id=”158256″]

Verder vervangt Apple de mSATA SSD door een PCI-e-schijf. De nieuwe Macbook-Air krijgt geen Thunderbolt 2-poort mee. RAM (4 GB), GPU (Intel HD 5000) en schermresolutie (1440 x 900) veranderen niet ten opzichte van vorig jaar. Natuurlijk is een upgrade altijd mogelijk, mits je extra cash neerlegt.

Het grootst merkbare verschil met de MacBook Air van vorig jaar is misschien wel het prijskaartje. De ultrabook wordt zo’n 100 euro goedkoper. De 11-inchversie tik je vandaag op de kop voor 929 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business