Nieuws

Synology toont eerste NAS zonder fysieke schijven

Synology heeft het nieuwe Embedded DataStation EDS14 aangekondigd, de eerste NAS zonder fysieke harde schijven.

De EDS14 is een compacte NAS-server die geen gebruik maakt van traditionele harde schijven, maar een SD-geheugenkaart slikt met een maximale opslagcapaciteit van 128 GB. Daarnaast kan je er ook externe harde schijven op aansluiten via de USB 3.0-aansluiting.

Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van fysieke harde schijven met bewegende delen, is de EDS14 in het bijzonder bestand tegen trillingen. Bovendien kan hij zonder problemen functioneren bij omgevingstemperaturen van min 20°C tot plus 50°C. Door middel van dynamische koeling wordt de temperatuur van de CPU altijd optimaal gehouden. Het voltage is schaalbaar van 7V tot 24V en het systeem is compatibel met PoE-splitters en 3G/LTE.

Deze NAS kan in een Windows-omgeving downloadsnelheden bereiken tot 111,77 Mb/s. De dubbel uitgevoerde LAN-poorten zijn in staat om taken van elkaar over te nemen indien een van de verbindingen uitvalt, zodat de beschikbaarheid van het systeem nog wordt vergroot. Het geheel draait op het DiskStation Manager-besturingssysteem dat ook op Synology’s andere NAS-systemen is voorzien.

Samen met zijn erg compacte formaat, maken die eigenschappen van de EDS14 een betrouwbare NAS voor bijzondere gebruiksscenario’s en omgevingen. Denk bijvoorbeeld aan fabrieksomgevingen waar een hoge temperatuur heerst, of in omstandigheden met sterke vibraties. De Synology Embedded DataStation EDS14 is onmiddellijk beschikbaar aan een adviesprijs van 150 euro (exclusief BTW).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business