Nieuws

Microsoft komt met File Manager voor Windows Phone 8.1

Microsoft is bezig met een File Manager voor Windows Phone 8.1. De bedoeling is dat deze app voor bestandsbeheer eind mei beschikbaar is voor download.

Microsoft is van plan een app voor bestandsbeheer toe te voegen aan Windows Phone 8.1. Dat bevestigde Joe Belfiore, onderdirecteur van de Windows Phone User Experience, tijdens een Reddit Ask Me Anything-sessie (AMA) op 2 mei.

Gebruikers van Windows Phone begonnen de laatste tijd steeds harder te roepen om een File Manager voor het mobiele besturingssysteem.

[related_article id=”161452″]

“We zijn bezig met een File Manager voor WP8.1! Ik weet dat velen van jullie hierop zitten te wachten (bedankt voor de tweets, ik heb ze allemaal gelezen). De afgelopen week heb ik de laatste versie getest op twee van mijn telefoons en de app begint er steeds beter uit te zien”, schrijft Belfiore.

Ontwikkelaars
Windows Phone 8.1 is momenteel beschikbaar als ontwikkelaarsversie. Iedereen, of je nu daadwerkelijk een app-ontwikkelaar bent voor Windows Phone of niet) kan deze previewversie downloaden voor zijn Windows Phone 8-apparaten door zich aan te melden als ontwikkelaar.

Belfiore laat weten dat Microsoft hoopt de File Manager voor eind mei in de Windows Phone Store te krijgen. Tevens plaatst hij een link naar zes screenshots van de nieuwe app.

Snapchat- en Facebook-app
Tijdens de Reddit AMA stelde Belfiore dat Microsoft in gesprek is met Snapchat om de populaire foto-app ook naar Windows Phone te halen. Daarna vertelde hij dat een vernieuwde versie van de Facebook-app rond juni beschikbaar komt. De update bevat prestatieverbeteringen, ondersteuning voor grote foto"s in het nieuwsoverzicht en de toegevoegde mogelijkheid om foto"s en reacties tegelijkertijd te zien.

Belfiore ging ook in op vragen van gebruikers die ontevreden zijn over snelheid waarmee Microsoft nieuwe features beschikbaar maakt, de niet zo functionele muziekondersteuning, de beslissing om anders om te gaan met de integratie van hubs en nog veel meer.

Geen van zijn antwoorden onthulde echte geheimen, maar ze zijn interessant genoeg om te lezen voor mensen die een beter inzicht willen in de almaar veranderende mobiele strategie van Microsoft.

Cortana naar Europa
Microsoft heeft een website toegevoegd speciaal voor gebruikerservaringen met Cortana, de digitale assistent die onderdeel is van Windows Phone 8.1.

Daarnaast bevestigde Belfiore dat Cortana ook buiten de Verenigde Staten beschikbaar komt, beginnend met het Verenigd Koninkrijk en China. Meer stemmen in andere talen staan op de planning voor Cortana.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business