Nieuws

HTC One Mini 2 krijgt geen dubbele camera

De kleine broer van HTC's One M8 lijkt geen speciale camera te krijgen. De vraag is nog maar of we daar om moeten treuren.

De goeroe van het telefoonlek, evleaks, claimt in het bezit te zijn van een foto van de kleine broer van de HTC One (M8).

De light-versie van HTC’s pas gelanceerde vlaggenschip krijgt de naam HTC One Mini 2, wat verder doet vermoeden dat het naamgeefdepartement van HTC voornamelijk uit stagiaires bestaat.

[related_article id=”161563″]

Onhandige en verwarrende namen terzijde, reeds eerder gelekte specificaties maken de Mini 2 een toestel om naar uit te kijken. Naar verluidt kunnen we een 4,5 inch 720p-scherm verwachten met daaronder een 1,4 GHz quadcore Snapdragon 400-chip, 1 Gb aan RAM en 16 GB (uit te breiden) geheugen.

Het opvallendste kenmerk van de Mini 2 is de dubbele camera, of liever, het gebrek daaraan. De One (M8) pakte uit met een Duo Camera die fotografeerde gebruikmakend van zogenaamde ultrapixels. De twee camera’s gaven de fotografiefanaat de mogelijkheid om kunstmatig scherptediepte aan de foto’s toe te voegen, iets wat met een gewone smartphonecamera niet zomaar gaat.

Normaal
De One Mini 2 lijkt deze functionaliteit dus niet te hebben. Verder wordt er gefluisterd dat ook het ultrapixelconcept niet in het toestel aanwezig zal zijn. Vraag is nog maar of we daar een traan voor moeten laten. Hoewel we de HTC One (M8) een uitstekend toestel vonden, was de speciale camera net één van de minpunten.

Spelen met scherptediepte is erg leuk, maar de vierultrapixelcamera was uiteindelijk weinig meer dan een veredelde viermegapixelcamera, met weinig spectaculaire resultaten tot gevolg. Megapixels maken de camera niet, maar in vergelijking met de concurrentie schoot de kwaliteit van de M8 toch tekort.

In de plaats van de Duo vierultrapixelcamera zou het nieuwe toestel een 13-megapixelsensor krijgen. Hoe die zal presteren tegenover de concurrentie blijft afwachten, maar de kans is groot dat de gewone camera de gemiddelde gebruiker meer zal aanspreken.

Naast de conventionele camera onthullen de gelekte beelden dat de smartphone waarschijnlijk in minstens drie kleuren beschikbaar zal zijn: grijs, wit en champagne.

De HTC One Mini 2 is nog niet officieel aangekondigd. Evleaks heeft een erg goede reputatie, maar de man is niet onfeilbaar. Om zeker te zijn van al het voorgaande zullen we dus nog even geduld moeten hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business