Samsung en Apple werken aan vingerafdrukscanners in tablets

Zowel Samsung als Apple werkt er hard aan om vingerafdrukscanners in zijn nieuwe tablets te krijgen. Vooral zakelijke gebruikers zouden daar hun voordeel mee kunnen doen.

Volgens de geruchtmolen zou in minstens één nieuwe Samsung-tablet een vingerafdrukscanner zitten. De Galaxy Tab S zou in twee afmetingen verschijnen: 8,4 inch en 10,5 inch.

Samsung integreert nu al een soortgelijke scanner in zijn Galaxy S5-smartphone. Voor het bedrijf is het dus een logische stap om deze ook in tablets te stoppen. Verwacht wordt dat de functionaliteit dezelfde zal zijn. Met je vinger kan je dan je tablet ontgrendelen en betalingen via Paypal doen. Later zullen er waarschijnlijk nog applicaties bijkomen die van vingerafdrukken gebruikmaken.

Ook Apple zet al zo’n scanner in in zijn iPhone 5S. Waarnemers verwachten dan ook dat ook deze de overstap zal maken naar de volgende generatie van de iPad, die later dit jaar op de markt moet komen.

[related_article id=”158256″]

Race om leiderschap in tablets
Samsung zit Apple flink op de hielen in het leiderschap in de tabletmarkt. Het bedrijf uit Californië is voorlopig nog de nummer één, maar zijn marktaandeel is aan het slinken. Samsung kan daarentegen zijn marktaandeel verder uitbreiden. Dat blijkt uit het laatste rapport van marktonderzoeksbureau IDC.

Als het in dit tempo verder gaat, zou Samsung medio volgend jaar de grootste tabletbouwer ter wereld kunnen worden, weliswaar met heel wat meer modellen in de aanbieding dan Apple. De algehele tabletmarkt heeft ook last van groeipijnen. Het lijkt erop dat de rek er wat uit is, zegt IDC. Vorig kwartaal groeide de markt met nog geen 4% vergeleken met 2013.

Vingerafdruk zwengelt verkoop aan
Misschien kan vingerafdruktechnologie opnieuw wat pit in de verkoop brengen. Vooral zakelijke gebruikers zouden er in geïnteresseerd kunnen zijn, voor de verhoogde veiligheid die het meebrengt. Als het mogelijk wordt om met een simpele vingerdruk data in de cloud te encrypteren, zou dat zelfs de meest sceptische CIO kunnen overtuigen om massaal tablets aan te kopen.

Wie er als eerste in slaagt om zo’n scanner te integreren, maakt niet eens zo veel uit. Waarschijnlijk zullen de details over de nieuwe Samsung rond juni bekendgemaakt worden. Apple volgt dan traditiegetrouw in september of misschien zelfs november.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business