Nieuws

Gent krijgt primeur met .Gent

Niet .Vlaanderen of .Brussels gaat van start als het eerste lokale Belgische topleveldomein. De primeur gaat eind dit jaar naar .Gent.

Niet .Vlaanderen of .Brussels gaat van start als eerste regionale topleveldomein in België. De primeur gaat naar .Gent.

De .Gent-domeinnamen zullen voor het grote publiek beschikbaar worden vanaf 24 november 2014, voorafgaand aan een lanceringsfase die start op 1 september. 

De lancering van .Gent gaat vooraf aan enkele fases die aan bepaalde doelgroepen het recht geeft om al eerder hun domeinnaam vast te leggen, namelijk inwoners, bedrijven en non-profitorganisaties in Gent en omstreken.

Ook houders die hun merk hebben geregistreerd in het Trademark Clearinghouse, een centraal merkenregister, kunnen op voorhand hun domeinnaam vastleggen. 

Met dit alles worden de nieuwe geografische topleveldomeinen dus werkelijkheid. “Met de lancering van .Gent in zicht, wordt het idee achter deze lokale internetextensie eindelijk realiteit. Dankzij de lanceringsfases hebben inwoners en bedrijven van Gent als eerste de mogelijkheid om een .Gent vast te leggen”, zegt Jimmy Cappaert van Combell, het bedrijf achter Dot Gent Registry dat de primeur claimt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business