Nieuws

Bing fleurt Google Chrome op

Bing voor Chrome krijgt een mooi jasje, compleet met foto. Of dat genoeg zal zijn om mensen aan te zetten tot een overstap van Google blijft afwachten.

Wie Microsofts zoekmachine Bing als standaard instelt voor Google Chrome, krijgt binnenkort een aangename verrassing voorgeschoteld. Bij het openen van een nieuwe tab wordt de nieuwe pagina voorzien van een Bing-zoekbalk en een mooie fotoachtergrond.

De functie is nog niet beschikbaar voor de afgewerkte, gepolijste versies van Chrome, maar vroege vogels kunnen er al mee aan de slag. De Bing-tabpagina’s zijn immers al wel beschikbaar voor wie de Canary-versie van de browser draait. Canary-builds zijn vroege ontwikkelaarsversies van de Chromebrowser die voor iedereen beschikbaar zijn. Ze worden snel geüpdatet, zodat je altijd de allernieuwste functies bezit. Maar daar staat tegenover dat de browser niet altijd even stabiel is.

[related_article id=”158901″]

Zodra alle bugs zijn platgestampt en Google tevreden is, komen nieuwe functies ook naar de gewone Chromebrowser, en zal iedereen van Microsofts visueel aantrekkelijke zoekmachine kunnen genieten.

Ergens is het verrassend dat Google zo goed samenwerkt met Microsoft wat Chrome betreft. De twee zijn harde concurrenten op zowat elk gebied. Beide willen een zoekmachine, een browser, een besturingssysteem voor computers en een mobiel platform aan de man brengen. Anderzijds krijgt Google het steeds vaker aan de stok met mededingingsautoriteiten omwille van zijn net-niet monopolie in zoekmachineland.

De vraag is maar of mooie prentjes gebruikers zullen overhalen om over te stappen naar Bing. Volgens Comscore, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in internetanalyse, neemt Google een mooie 75% van de Europese zoekopdrachten voor zijn rekening. In België en Nederland ging het enkele jaren geleden zelfs om 95 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business