LG bevestigt 5,5 inch Quad HD-scherm in G3

Een paar weken voor de lancering van de G3, lost LG de eerste details over het scherm van de nieuwe vlaggenschipsmartphone.

 Een gelekte afbeelding door @evleaks toont hoe de LG G3 er vermoedelijk zal uitzien.

De G3 word pas later deze maand officieel onthuld, maar LG heeft nu alvast meer details gelost over het scherm van de nieuwe vlaggenschipsmartphone.

LG maakt in een persbericht bekend dat zijn nieuwe 5,5 inch Quad HD AH-IPS LCD-paneel werd gecertificeerd als QHD-scherm door Nemko, een internationaal instituut dat de kwaliteit en veiligheid van elektronische producten test. “De certificatie komt kort voordat het nieuwe Quad HD LCD-paneel zal worden onthuld in de aankomende vlaggenschipsmartphone van LG,” zo klinkt het in het persbericht. Daarmee doelt de fabrikant op de nieuwe G3 die op 27 mei officieel wordt gelanceerd.

[related_article id=”161563″]

Het 5,5 inchscherm heeft een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels en een pixeldichtheid van 538 pixels per inch. LG had met de G2 al de telefoon met de dunste schermranden in handen, maar doet nu nog beter. Het nieuwe schermpaneel is 1,2 mm dik en heeft een bezel van 1,15 mm en is daarmee 0,05 mm smaller dan het paneel in de G2.

Volgens de laatste geruchten zal de G3 worden aangedreven door een Snapdragon 801-quadcoreprocessor van Qualcomm, geklokt op 2,3 GHz. De smartphone zou verder over 3GB RAM en 32GB intern geheugen beschikken en worden voorzien van een 13 megapixelcamera achteraan en 2,1 megapixelcamera vooraan. De batterij heeft naar verluidt een capaciteit van 3.000 mAh. Maar voorlopig is dus alleen het scherm een zekerheid. Hoe de telefoon er voor de rest zal uitzien, komen we pas officieel te weten op 27 mei.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business