Nieuws

Versleutelde dataopslag voor bedrijven in Office 365

Met een nieuwe reeks functies wil Microsoft bedrijven meer controle en veiligheid geven over hun data. Bestanden worden in de cloud versleuteld en systeembeheerders kunnen beter het beleid uitzetten.

Microsoft heeft een groot aantal nieuwe beveiligings- en privacyfuncties aangekondigd voor Office 365. Dit is in lijn met de onlangs door topman Satya Nadella bekendgemaakte strategie dat mobiel en cloud op de eerste plaats staan.

De bedoeling is om Office 365 een beetje meegaander en gebruiksvriendelijker te maken. Daarom komt Microsoft in juli met een versleutelde opslag van bestanden voor bedrijven. Dit is een logische volgende stap nadat Microsoft eind vorig jaar ook al versleutelde e-mail en berichten toevoegde aan Office 365.

[related_article id=”161452″]

Om precies te zijn krijgt elk opgeslagen bestand van zakelijke Office 365-klanten in Sharepoint Online of Onedrive for Business zijn eigen versleuteling. Voorheen gebeurde dit per schijf. Dat maakt Microsoft bekend op de conferentie TechEd North America. Updates van bestaande bestanden krijgen ook elk hun eigen sleutel.

Meer controle beheerders
Microsoft maakt ook de technologie van het apparaatmanagement uit Windows InTune (dat onderdeel is van de Enterprise Mobility Suite) beschikbaar in Office 365. Hierdoor krijgen de beheerders op basis van het beleid controle over gebruikerstoegang tot bedrijfsdata in Office-bestanden, Onedrive for Business en Office Web Apps op mobiele apparaten.

Zo kan een systeembeheerder bijvoorbeeld een beleid instellen dat gebruikers slechts bestanden mogen aanmaken, bekijken, bewerken en delen via een beperkt aantal applicaties. Microsoft laat weten dat deze nieuwe functies later dit jaar gelanceerd worden voor iOS- en Android-toestellen.

Om deze nieuwe functie te ondersteunen heeft Microsoft tevens een nieuwe preview aangekondigd van de Azure RemoteApp. Dit helpt IT-afdelingen binnen bedrijven bij het op afstand installeren van Office-apps voor desktop-pc"s en mobiele gebruikers, waaronder die op Android, iOS en OS X.

Gegevensverlies voorkomen
In juni rolt Microsoft een functie uit om het verlies van gegevens te voorkomen. Deze functionaliteit zit reeds in Exchange, maar wordt ook onderdeel van Sharepoint Online en Onedrive for Business. Echter alleen voor klanten met een abonnement op Office 365 Enterprise E3. Beheerders kunnen opdrachten uitzetten in het eDiscovery Center om te voorkomen dat gevoelige informatie gelekt wordt.

Microsoft lanceert ook nogmaals het Office 365 Trust Center. Dit is het platform dat het bedrijf gebruikt om te discussiëren over privacy, functionaliteit en gegevensbezit.

Los daarvan heeft Microsoft laten weten te komen met Lync-support voor Android-tablets. Dit is een toevoeging op de bestaande ondersteuning voor Windows Phone, iPad, iPhone en Android-toestellen.

Beveiligingcloudmicrosoftnieuwsofficeoffice 365privacyversleutelen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals