Nieuws

Facebook ontwikkelt Snapchat-concurrent Slingshot

Mark Zuckerberg overziet persoonlijk de ontwikkeling van Slingshot, een app die veel weg heeft van Snapchat. Dit nieuws komt een halfjaar nadat Snapchat een bod van drie miljard dollar afwees voor overname door Facebook.

Nadat ook Facebooks laatste poging om Snapchat over te nemen is mislukt, is het bedrijf naar verluidt aan de slag gegaan met de ontwikkeling van zijn eigen video- en fotoberichtenapp.

Mark Zuckerberg overziet persoonlijk de ontwikkeling van een app voor snelle berichten met de naam Slingshot. Dit weet de Financial Times (abonnement vereist) te melden. Volgens het artikel bestaat de kans dat de app deze maand al verschijnt.

Facebook wil nog niet reageren op de geruchten.

Enorm populair onder tieners
Het nieuws over de app komt zes maanden nadat Snapchat een bod ter waarde van drie miljard dollar afwees om overgenomen te worden door Facebook. Dat is drie keer zo veel als het sociale netwerk in 2012 betaalde voor Instagramm.

Snapchat, dat inmiddels meer dan vierhonderd miljoen foto"s en video"s heeft verstuurd die slechts voor een korte tijdsduur te bekijken zijn, is enorm snel gegroeid. De twee jaar oude app is vooral bij tieners erg populair. Dit gaat ten koste van de tijd die ze aan Facebook besteden. Volgens een onderzoek van Pew gebruikt negen procent van de volwassen in de Verenigde Staten met een smartphone Snapchat.

Onlangs haalde Facebook de Snapchat-kloon Poke uit de Apple App Store. Deze app uit 2012 was een verlengde van de poke-knop, een functie om elkaar te porren die nog over was uit de begintijd van het sociale netwerk.

Yahoo koopt Blink
Ook Yahoo heeft interesse getoond in het versturen van "geheime" berichtjes met een app. Zo nam het een tijdje terug Snapchat-concurrent Blink over. Deze app stelt gebruikers in staat om berichten, foto"s en geluidsopnames te versturen die zichzelf na een poosje verwijderen.

Yahoo heeft de iOS- en Android-versies van de app buiten werking gesteld. Het team dat achter de app zat wordt nu ingezet bij de ontwikkeling van “intelligente communicatieproducten”, laat het bedrijf weten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business