Eerste beeld gelekt van HTC One M8 Prime

Met zijn uitstekende cameralens zou de grote broer van de HTC One M8 misschien een van diens weinige zwakke plekken kunnen verhelpen.

HTC lijkt op koers te zitten voor de lancering van zijn nieuwe One Prime.

Er waren al verschillende geruchten dat het Taiwanese bedrijf werkte aan een grotere, snellere versie van zijn vlaggenschip en nu is er een eerste beeld opgedoken, gepost door ‘beroepslekker’ @evleaks.

 Klik op bovenstaande afbeelding voor een beeld in 360 graden

[related_article id=”161563″]

Naast het veel grotere 5,5-inchscherm (de One M8 heeft er eentje van 5 inch) is het opvallendste verschil een cameralens die lichtjes uit de behuizing steekt. De beeldkwaliteit van de M8 was een van de zeldzame klachten in tests. Met deze lens zou het wel eens kunnen dat HTC die klachten ter harte neemt.

Waterbestendig
De One M8 Prime zou naar verluidt ook de eerste HTC zijn die waterbestendig is, nog een verbetering ten opzichte van zijn kleinere broertje. Om dat mogelijk te maken, experimenteert HTC met een “exotisch materiaal”, een composiet van aluminium en vloeibaar silicone. Onder de motorkap van de Prime zit een Snapdragon 805-chip, meer RAM-geheugen (3 GB in plaats van 2 GB) en ondersteuning voor LTE Categorie 6, waardoor downloadsnelheden tot 300 Mbps mogelijk worden.

Prijs en datum nog onbekend
Wanneer de smartphone op de markt komt of wat hij zal kosten, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business