Nieuws

Segway maakt driewieler voor politie

Segway onthult de SE-3 patroller, een driewieler voor de politie.

We kennen Segway van de scooter op twee wielen waarop toeristen in grote getallen onbekende steden verkennen. De Segway verliest echter marktaandeel ten voordele van T3 Motion, dat scooters met drie wielen verkoopt.

Dat wil Segway niet zo maar laten gebeuren, dus staken de knapste koppen van het bedrijf hun hoofden samen en besloten ze om ook een karretje met drie wielen te bouwen. Het bedrijf claimt dat het om een extensie van de gewone Segway gaat, maar veel hebben de twee niet gemeen. Ze hebben allebei een batterij, en ze rijden op wielen. Daar stopt het zo ongeveer.

Segway doopte zijn driewieler de SE-3 Patroller. Zoals de naam al doet vermoeden is het karretje vooral bedoeld voor politie en veiligheidsdiensten. Met een beetje geluk ruilt onze politiemacht binnenkort de combi dus in voor een driewieler, wat het respect voor de mensen in het blauw ongetwijfeld een grote boost zal geven.

T3 Motion, dat ook karretjes aan de politie wil verkopen, voelt de bui al hangen en kondigt in de nasleep van de onthulling van de SE-3 aan zelf aan een nog geavanceerdere driewieler te werken. Waar deze oorlog tussen de twee bouwers van onorthodoxe scooters ons zal brengen is niet duidelijk. Hopelijk tot een prijsverlaging, want de SE-3 patroller kost een mooie 12.000 dollar, oftewel de prijs van een goedkope wagen, uitgerust met vier wielen.

De patroller rijdt de baan op in juni van dit jaar. Of er een race op de Nürburgring gepland is om uit te maken wie de beste driewieler heeft gemaakt, Segway dan wel T3 Motion, blijft afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business