Nieuws

Beter en sneller downloaden

Wie veel en vaak downloadt, voelt al vlug de beperkingen van de downloadfunctie die in zijn browser zit ingebouwd. EagleGet maakt het downloadproces niet alleen overzichtelijker, maar doorgaans ook iets sneller.

Wie frequent downloadt, voelt al snel de beperkingen aan van de ingebouwde downloadfunctie van zijn browser. EagleGet biedt een paar extra’s die een en ander niet alleen wat sneller maar ook comfortabeler kunnen maken.

Je raadt het al: EagleGet is een downloadmanager. Standaard integreert die zich in je geïnstalleerde browsers (Internet Explorer, Firefox, Chrome en Opera), maar dat kun je ook weer ongedaan maken.

[download_file]

Zo’n integratie heeft uiteraard wel zijn voordelen. Je hoeft er zelf niet aan te denken EagleGet op te starten: de plug-in komt in actie zodra je hebt aangegeven een bestand te willen downloaden. Standaard worden heel wat bestandstypes automatisch gedownload, maar je beslist zelf bij welke bestandsformaten dat moet gebeuren.

[related_article id=”160534″]

Net voor de download krijg je wel nog de kans de doellocatie aan te passen en zelfs de download op een later tijdstip in te plannen. Dat laatste kan handig zijn als het om een grote download gaat en je op dit moment je bandbreedte voor andere zaken nodig hebt. Zo’n download kun je bijvoorbeeld ’s nachts laten uitvoeren, waarna je de pc automatisch laat afsluiten of inslapen. Ook nuttig: je geeft zelf aan of je de downloads na afloop automatisch door een geïnstalleerde virusscanner wilt laten controleren.

EagleGet biedt nog een paar andere voordelen. De download is multi-threaded, wat inhoudt dat het downloaden vaak sneller kan worden uitgevoerd. Ook downloaden in batch hoort bij de mogelijkheden en het programma kan niet alleen overweg met http(s) en ftp, maar ook met protocollen als ms en rtsp. Er is bovendien een ingebouwde ‘video sniffer’ die automatisch video’s moet kunnen detecteren en downloaden. Dat blijkt echter niet altijd zo vlot te lopen tijdens enkele informele tests.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business