Nieuws

Intel wil eigen 4G in tablets en smartphones

Intels nieuwe Moorefieldprocessor richt zich op kleine tablets en smartphones, en is compatibel met LTE.

Intel wil eigen processors, net als eigen LTE-chips in toekomstige tablets en smartphones zien verschijnen. Daartoe werkt het bedrijf aan een nieuwe 64-bitprocessor met de codenaam Moorefield.

Moorefield is een quadcore Atom Z5360/Z5380-processor speciaal ontwikkeld voor toestellen kleiner dan 8 inch. Intel mikt dus op kleine tablets maar ook telefoons. Moorefield zal in actie te zien zijn tijdens de Computex-conferentie in Taipei op 4 juni.

[related_article id=”160534″]

Er zijn twee grote verschillen tussen Moorefield en de reeds bestaande Bay Trail-tabletprocessors die we momenteel onder meer in de Lenovo Thinkpad 8 terugvinden. De nieuwe processor zal eerst en vooral kleiner en efficiënter zijn, wat wil zeggen dat de CPU minder warmte gaat genereren.

Leuk, maar nog belangrijker is dat Moorefield geoptimaliseerd is voor LTE en compatibel  is met Intels XMM7260 LTE-chip. Die kan theoretische snelheden van 300 Mbps halen. Intel heeft het er historisch moeite mee om LTE compatibel te maken met zijn processoren, zodat veel Inteltoestellen met Windows 8.1 LTE mankeren.

Met Moorefield hoopt Intel zowel de processor als het draadloze internet op elkaar afgestemd te hebben. Hoe dat zich zal uiten in toestellen zien we dus binnenkort in Taipei.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business