Nieuws

Bestuur een vliegtuig met je gedachten

Onderzoekers hebben een methode ontwikkeld waarmee iedereen een vliegtuig kan besturen, zonder brevet of enige kennis.

Je brein weet hoe je een vliegtuig moet besturen, het is je domme lichaam dat niet wil meewerken. Dat lijken we toch te kunnen afleiden uit Duits onderzoek. Wetenschappers van de universiteit van München en die van Berlijn werkten samen om technologie te ontwikkelen die jan met de pet toestaat een vliegtuig te besturen met enkel het brein.

Het project, dat van geld voorzien wordt door de EU en Brainflight werd gedoopt, lijkt in de simulator een groot succes. Alle proefpersonen konden het vliegtuig met grote precisie besturen, zelfs wanneer ze geen enkele ervaring in een cockpit hadden.

Het team van onderzoekers gebruikt een EEG-kap die de hersengolven van de drager kan opvangen. Die signalen worden naar een computer gestuurd en vervolgens omgezet in commando’s die het vliegtuig volautomatisch uitvoert.

Het doel van Brainflight is vliegen toegankelijk te maken voor meer mensen, weet de website Engadget. Toch zal het nog wel even duren alvorens ook wij de wolken in kunnen vliegen met behulp van een hightechkap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business