Nieuws

Wees keyloggers te slim af met Keyscrambler

Privacygevoelige gegevens invoeren op je pc houdt altijd wel risico in. Er kan een keylogger op de loer liggen. Met Keyscrambler blijf je die een stap voor.

Privacygevoelige data invoeren houdt altijd wel een zeker risico in. Immers, je weet nooit helemaal zeker dat je systeem niet geïnfecteerd is door een of andere keylogger die heimelijk al je toetsaanslagen vastlegt en naar de maker of verspreider doorstuurt. Keyscrambler verhindert dat door alle toetsaanslagen te versleutelen.

Voor alle duidelijkheid: de gratis versie van Keyscrambler werkt alleen in je browser. Het programma ondersteunt naar eigen zeggen maar liefst 33 verschillende browsers.

[download_file]

Wanneer de tool is geactiveerd en je start een browser op, wordt standaard alles wat je intikt versleuteld, ook URL’s of trefwoorden in de adres- of zoekbalk. Dat gebeurt met behulp van zowel symmetrische (Blowfish 128-bit) als asymmetrische (RSA 1024-bit) encryptie-algoritmes.

[related_article id=”161920″]

Deze versleuteling kan je ‘afleiden’ uit een klein, verplaatsbaar balkje waar je de ingetikte toetsen scrambled ziet passeren – een gimmick die je trouwens kunt uitschakelen. Deze versleuteling zou volgens de makers op het niveau van de toetsenborddriver in de kernel gebeuren, wat zou moeten volstaan om de meest hardnekkige keyloggers te slim af te zijn. Houd er wel rekening mee dat alleen wat je zelf intikt in je browser(s) wordt versleuteld, en dus niet (noodzakelijk de inhoud die de webservers retourneren. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business