Nieuws

Microsoft lanceert Verkenner voor Windows Phone

Microsoft introduceert een eigen applicatie voor bestandsbeheer voor toestellen met Windows Phone 8.1.

Microsoft introduceert een verkenner-app voor Windows Phone 8.1. De app, die in onze contreien de weinig originele naam Bestanden krijgt, is te downloaden via de Windows Phone Store.

Bestanden, of Files voor wie als telefoontaal het Engels verkiest, werd in het begin van mei door Microsoft beloofd. De nieuwe eigenaar van de telefoonafdeling van Nokia plande toen een eigen app voor bestandsbeheer klaar te hebben tegen het einde van de maand, en dat is op de valreep gelukt.

[related_article id=”161452″]

De applicatie zelf is eenvoudig maar krachtig. Je kunt ermee door het interne telefoongeheugen of een externe SD-kaart bladeren. Bestanden is voorzien van een tegel die transparant wordt, voor Windows 8.1-gebruikers die dat willen.

Via de app kun je door mappen snuffelen, nieuwe mappen aanmaken, bestanden zoeken, verwijderen en openen. Ook bestanden delen gaat vlot en klassieke functies zoals kopiëren, knippen, plakken en van naam wijzigen werden niet ontzien.

Om grotere hoeveelheden bestanden overzichtelijk te maken geeft Bestanden je een heleboel opties om te sorteren, die aan Windows Verkenner doen denken. Natuurlijk kan je op- en aflopend op naam rangschikken, maar ook bestandsgrootte en aanmaakdatum zijn een optie.

Bestanden worden in de app weergegeven met een pictogram dat Windowsgebruikers vaak vertrouwd zullen vinden, of met een miniatuurweergave in het geval van foto’s. Mappen zien eruit als tegels die de kleur van je Windows Phone volgen, met daarin een cijfer dat de hoeveelheid bestanden voorstelt.

Om Bestanden te gebruiken moet je Windows Phone 8.1 op je telefoon draaien. Dat besturingssysteem wordt automatisch meegeleverd met de nieuwste Windowstelefoons zoals de Lumia 630. Oudere toestellen krijgen in de loop van deze zomer een update.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business