Nieuws

Intels duivelse i7-processor deze maand beschikbaar

Intels nieuwste krachtpatser is voorzien van aantrekkelijke specificaties en ligt deze maand nog in de rekken.

Meer dan twee maanden geleden deed Intel menig computerliefhebber watertanden met de aankondiging van zijn nieuwste i7 processor: de i7-4790K Devil’s Canyon. Dat de duivel snel zal zijn, dat wisten we al. Welke snelheid we exact mogen verwachten, laat Intel vandaag weten.

Devil’s Canyon krijgt vier cores, goed voor acht threads in totaal, met ieder een kloksnelheid van 4 GHz. De i7 wordt zo Intels eerste vier kernen tellende 4 GHz-processor, maar wie dat nog niet snel genoeg vindt hoeft niet te vrezen. De chip is immers geoptimaliseerd voor overklokkers en kan naar verluidt 4,4 GHz presteren.

De quadcoreprocessor is voorzien van hyperthreading en telt acht threads. De microchip past in de LGA 1150-socket en krijgt 2 kanaals -DDR3-1600 ondersteuning. Verder krijgt de rekenkern 8 MB Smart Cache. Devil’s Canyon maakt gebruik van nieuwe technologie die de temperatuur van de processor beter in toom moet houden.

Intel maakt zich sterk dat de Core i7-4790K meer dan 290 procent sneller is dan zijn equivalent vijf jaar geleden. Wie van plan is de snelheidsduivel in huis te halen hoeft niet meer lang te wachten. Devil’s Canyon wordt immers deze maand beschikbaar gemaakt. Een prijs wordt officieel nog niet meegedeeld, maar volgens lekken mogen we een bedrag van rond de 330 dollar verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business