Swiftkey komt naar iPhone en iPad

In iOS 8 mag je alternatieve toetsenborden installeren van Apple. Swiftkey bevestigt dat het al aan een versie voor het OS bezig is.

Het was een van de opvallende aankondigingen die Apple deed op zijn jongste WWDC: in iOS wordt het mogelijk om alternatieve toetsenborden te installeren, naast het officiële Apple-toetsenbord. Het Californische bedrijf volgt daarmee in de voetsporen van Android, waar dit al langer kan.

Een van de beste alternatieve toetsenborden die je op je Android-apparaat kan installeren, is Swiftkey. En het bedrijf heeft bevestigd dat het al naarstig werkt aan een versie voor iOS.

[related_article id=”158256″]

Makkelijker typen
Swiftkey zegt erg tevreden te zijn dat Apple zijn toetsenbord eindelijk openstelt voor ontwikkelaars. Volgens het bedrijf is het met zijn toetsenbord makkelijker typen op kleine aanraakschermen en is ook de autocorrectie-functie beter.

Daarnaast probeert zijn software te voorspellen welk woord je wil typen, en het geeft daarvoor suggesties die je met een druk kan bevestigen. Hoe langer de app wordt gebruikt, hoe beter ze wordt in die voorspellingen.

Swype en Fleksy doen ook mee
Swiftkey claimt dat het zo"n 200 miljoen gebruikers heeft. Ook andere toetsenbordenmakers als Swype en Fleksy hebben al aangekondigd dat ze producten voor iOS 8 zullen gaan uitbrengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business