Nieuws

Samsung pakt uit met wel erg grote smartphone

Samsung onthult de Galaxy W, een toestel dat de grens tussen tablet en telefoon vervaagt.

Samsung introduceert de Galaxy W: een smartphone die zo groot is dat een voorbijganger wel eens zou kunnen vermoeden dat het eigenlijk een tablet is. De W heeft immers een scherm van maar liefst 7 inch. Toch is het gigantische toestel bedoeld om te telefoneren.

Het grote 16:9-scherm is ondanks zijn grootte niet voorzien van een full HD-resolutie. Het krijgt slechts 1280×720 pixels mee. De achterkant pakt Samsung in met nepleer en bestaat niet alleen in zwart, maar ook wit en rood.

[related_article id=”161563″]

Ook de specificaties van de Galaxy W stellen gezien het aanzienlijke formaat wat teleur. Onder de motorkap vinden we een quadcoreprocessor van slechts 1,2 GHz terug. Die wordt geholpen door 1,5 GB aan RAM. Het interne geheugen bedraagt 16 GB en de hoofdcamera kreeg een bezwaarlijk indrukwekkend te noemen 8 megapixels.

Ook wat de Android betreft maakt Samsung geen indruk met de W. Hoewel het toestel functies overneemt van de Galaxy Note, zoals splitscreen, pop-upvideo en andere multitasking-opties, draait het Android 4.3 Jelly Bean en dus niet 4.4 KitKat. Het grote verkooppunt van de Galaxy W is met andere woorden het originele formaat, niet de specificaties.

Het toestel kost omgerekend 360 euro, maar is voorlopig alleen in Zuid-Korea te koop. Wanneer, en of, de Galaxy W naar hier komt weten we nog niet. Ook over de vraag of Samsung samenwerkt met broekfabrikanten voor de ontwikkeling van revolutionair grote broekzakken, al dan niet in nepleer, bestaat nog geen duidelijkheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business