Belgacom lanceert digitale tv voor hotels en ziekenhuizen

Met Business TV wil Belgacom digitale tv-diensten kunnen aanbieden voor sites met een minimum van vijftig tv's zoals hotels, ziekenhuizen en gevangenissen.

Belgacom lanceert Business TV, een nieuwe dienst waarmee het digitale tv wil kunnen aanbieden voor sites met een minimum van vijftig tv’s zoals hotels, rust- en ziekenhuizen en gevangenissen.

Televisie maakt een belangrijk onderdeel uit van de dienstverlening in de horeca en zorgsector. Digitale televisie is ondertussen goed ingeburgerd op de residentiële markt en volgens Belgacom verwachten hotelgasten en zorgresidenten op hun kamer een gelijkaardige tv-ervaring. Met Business TV wil de operator dienstverleners uit de hospitality- en gezondheidssector helpen om hierin tegemoet te komen.

[related_article id=”160734″]

Professionele klanten krijgen de keuze tussen een basisformule zonder decoder en een personaliseerbare interactieve formule met een mini-decoder. Er zijn wel een aantal belangrijke verschillen met Belgacom TV, het aanbod voor residentiële klanten. Enerzijds kan er een onbeperkt aantal tv-toestellen worden aangesloten, maar anderzijds is er geen ondersteuning voor VOD en het opnemen of pauzeren van programma’s in het standaard aanbod.

Business TV geeft toegang tot meer dan 65 televisiezenders, inclusief een HD-aanbod, en meer dan 20 radiozenders. In het basisaanbod kan alleen worden gezapt tussen verschillende kanalen, net zoals bij analoge tv. Het interactief aanbod biedt een gecentraliseerd beheer van tv-toestellen waarbij zenders, taalkeuze en mini-decoders worden beheerd per groep of locatie. Er kunnen ook eigen interne kanalen worden toegevoegd voor informatieve of commerciële boodschappen.

De tv-signalen worden via een router verdeeld over het interne IP-netwerk. Dat betekent dat tv samen met andere ICT-diensten zoals internetverkeer en IP-telefonie kan worden geconsolideerd op het bestaande netwerk. Belgacom staat in voor de installatie, configuratie en ondersteuning, en handelt ook de licenties voor uitzendrechten in openbare ruimtes af.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business