Nieuws

Tesla wil technologie achter elektrische auto openstellen

Topman Elon Musk van Tesla laat verstaan dat hij de Supercharger-technologie van zijn bedrijf als open bron beschikbaar wil stellen voor concurrenten.

Tesla-CEO Elon Musk wil de auto-industrie “bevrijden” van de patenten die de ontwikkeling van elektrische auto’s vertragen. Dat heeft Musk gezegd op de laatste aandeelhoudersvergadering van Tesla, zo schrijft de BBC.  

Het bedrijf zou daarbij zelfs overwegen om eigen en beschermde technologie weg te geven, ongeveer net zoals openbronsoftware.

Waarschijnlijk doelt Musk erop dat hij de Supercharger-technologie wil beschikbaar maken voor andere autofabrikanten. Daarmee is het mogelijk om een Tesla Model S in een half uur op te laden, zodat hij ruim 270 kilometer ver kan rijden.

Praktisch en aantrekkelijk
Tesla wil al langer aantonen dat elektrische auto’s net zo aantrekkelijk en praktisch kunnen zijn als wagens met een verbrandingsmotor. Andere autofabrikanten kunnen kiezen uit verschillende manieren om hun wagens op te laden, maar geen enkele daarvan is al een echte standaard geworden. Dat er geen standaard is om de wagens aan openbare punten op te laden, remt de invoering van elektrische auto’s flink af.

Op de site van Tesla staat een vergelijking hoe de Supercharger-technologie het eraf brengt in vergelijking met concurrerende manieren om auto’s op te laden.

Van 22.500 naar 35.000
Tesla heeft vorig jaar zo’n 22.500 auto’s verkocht. Voor dit jaar ligt het bedrijf op schema om er 35.000 te slijten. 

elonmusknieuwsopen bronopen sourcesuperchargerteslawagens

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals