Nieuws

Facebook lanceert ‘per ongeluk’ Snapchat-concurrent

Facebook heeft maandag de nieuwe app Slingshot in de App Store gezet, maar haalde die even later alweer offline.

Facebook heeft maandag ‘per ongeluk’ zijn nieuwe app Slingshot in enkele landen in de App Store gezet. Even later werd de applicatie alweer offline gehaald.

Slingshot is de opvolger van het ter ziele gegane Poke en moet de concurrentie aangaan met Snapchat, de app die Facebook een half jaar geleden tevergeefs probeerde in te lijven. Zuckerberg had daar drie miljard dollar voor over, maar dat bleek niet genoeg voor Snapchat-oprichter Evan Spiegel, die het aanbod afwees.

Eerder dook al een gerucht op dat Facebook aan een eigen Snapchat-alternatief werkt en dat werd deze week bevestigd met de introductie van Slingshot in de App Store. Al was dat maar van korte duur, want even later werd de applicatie weer offline gehaald. Volgens het sociale netwerk werd de app per ongeluk online gezet en moet er nog het een en ander worden bijgeschaafd voor Slingshot klaar is voor het grote publiek.

Vergelijkbaar met Snapchat, kan je met Slingshot snel foto’s of korte filmpjes voorzien van een opschrift en doorsturen naar je vrienden. Nadat de ontvanger je bericht heeft bekeken, verdwijnt het weer. Het verschil met Snapchat is dat je in Slingshot wordt verplicht om een bericht terug te sturen, vooraleer je een ontvangen bericht kan openen. Facebook hoopt gebruikers op die manier aan te moedigen om met elkaar te delen wat ze aan het doen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business