Nieuws

Opvolger Nokia Lumia 1020 bestuur je met gebaren

Microsoft heeft een nieuw vlaggenschip in de maak dat je met 3D-gebaren kunt besturen.

Microsoft werkt aan een opvolger voor zijn goed onthaalde vlaggenschip Nokia Lumia 1020. @evleaks en The Verge hebben weet van een nieuw toestel dat de codenaam McLaren meekreeg. McLaren moet nog dit jaar op de markt komen en is te besturen met allerlei gebaren.

De gebarentechnologie zou 3D Touch of Real Motion heten en was al enkele jaren in ontwikkeling bij Nokia. Op termijn moet de technologie voor alle Windows-toestellen beschikbaar worden gemaakt, maar voorlopig zullen alleen  smartphones van de hand van Microsoft (en dus Nokia) er mee uitgerust worden.

[related_article id=”161452″]

Sensoren in McLaren zullen voor de hand liggende functies verzorgen. Zo zal het scherm van de smartphone zichzelf uitschakelen wanneer je hem naast je oor houdt, maar je gsm zal slim genoeg zijn om een gesprek te beëindigen wanneer hij in een broekzak gestoken wordt, of het geluid te dempen wanneer je het toestel tegen je borstkas houdt.

Geavanceerde functies zijn in- en uitzoomen door je vinger langs de rand van het toestel te bewegen, en het wegzwaaien van ongewenste meldingen. Het idee achter de nieuwe functies is dat Microsoft de bediening van smartphones intuïtiever en eenvoudiger wil maken. De weinige knoppen die nu nog op een smartphone aanwezig zijn wil de softwaregigant wegwerken. Zelfs de aan- en uitknop zou verdwijnen, het stevig vastgrijpen van de telefoon moet volstaan om hem aan te zetten.

Hoeveel McLaren gaat kosten, en wanneer de smartphone precies bij ons zal uitkomen, weten we nog niet. Wat Evleaks al wel bevestigde was dat het toestel, net als de Lumia 1020, een gezwel op de achtercover zal hebben waarin een krachtige camera zal wonen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business