Nieuws

Eerste foto van Sony’s gebogen beeldsensor

Een eerste foto van Sony's gebogen beeldsensor toont dat de chip bijna gereed is voor productie

Sony kondigde zijn gebogen beeldsensor in april al aan tijdens de 2014 Symposia on VLSI Technology and Circuits. Nu is de eerste foto vrijgegeven. Tegelijkertijd komt het bericht dat het bedrijf inmiddels meer dan honderd sensors succesvol heeft geproduceerd.

Uit bovenstaande informatie kun je opmaken dat de ontwikkelingen op de goede weg zijn en dat het niet lang meer duurt voordat de techniek in consumentenproducten te vinden is. Wie het Japans machtig is, kan hier de originele patentaanvraag lezen.

Vele voordelen
Een gebogen sensor, in de vorm van het menselijke oog, heeft veel meer voordelen dan de platte variant. Denk aan een betere signaal-ruisverhouding, een grotere sensitiviteit en de mogelijkheid tot het toepassen van eenvoudigere – dus kleinere – lensontwerpen.

De grootste horde is het productieproces. De druk die uitgeoefend wordt op de gebogen sensor kan makkelijk leiden tot breuken. De versie die Sony ontwikkeld heeft is keramisch versterkt voor een verbeterde levensduur.

Grootte
De eerste berichten hebben het over twee chips. Eentje met een diagonaal van 43 mm (gelijk aan fullframe) en eentje met een diagonaal van 11 mm (vergelijkbaar met de grootte van de sensor in de Nokia Lumia 1020). 

Fotografieliefhebbers hopen de sensor te zien in de volgende versie van Sony"s fullframe-compactcamera, de opvolger van de RX1 dus. Toch is de kans groter dat de sensoren het grootste potentieel hebben om een zichtbaar verschil te maken in de kwaliteit van de camera"s in smartphones.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business