Nieuws

Apple roept defecte iPhone-adapters terug

Apple is gestart met een inruilprogramma voor defecte adapters van oudere iPhone-modellen in 37 landen, waaronder België en Nederland.

Apple heeft een inruilprogramma opgezet voor de 5W usb-adapter die werd geleverd bij oudere modellen van de iPhone, wegens gevaar voor oververhitting.

Specifiek gaat het om adapters die tussen oktober 2009 en september 2012 als los accessoire of samen met een iPhone 3GS, iPhone 4 of iPhone 4S werden verkocht in 37 landen, waaronder België en Nederland.

[related_article id=”158256″]

Om na te gaan of jouw adapter in aanmerking komt om te worden vervangen, kan je het label bekijken tussen de polen van de adapter. De betrokken adapters zijn te herkennen aan het modelnummer A1300 en de letters ‘CE’ in ononderbroken grijs. Andere adapters zijn niet getroffen door het oververhittingsprobleem.

Apple vraagt om de adapter niet langer te gebruiken en zo snel mogelijk in te ruilen voor een nieuw exemplaar bij een deelnemende erkende Apple-serviceprovider. Vanaf 18 juni 2014 kan je ook bij de operatoren terecht om de adapter in te ruilen. Als ondereeld van het vervangingsproces moet ook het serienummer van je iPhone worden geverifieerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business