Nieuws

Telenet schrapt plannen voor eigen mobiel netwerk

De plannen van Telenet en Voo om een eigen mobiel netwerk uit te bouwen zijn van de baan. De operatoren geven de licentie die ze daarvoor in 2011 kochten terug.

Telenet en Voo vegen hun plannen van tafel om zelfstandig een mobiel netwerk uit de grond te stampen. Ze geven de licentie die ze daarvoor hebben aangeschaft terug. Dat schrijven De Tijd en L"Echo.

Kabeloperator Telenet en zijn Waalse tegenhanger Voo kregen in 2011 onder de naam Telenet Tecteo Bidco een van de resterende 3G-frequenties in handen die werd geveild door de Belgische telecomwaakhond BIPT. De operatoren betaalden daar samen 71,5 miljoen euro voor, waarvan 74 procent door Telenet werd gedragen. 

[related_article id=”158455″]

Ondanks die grote investering, werd er in de voorbije jaren amper iets gedaan met de licentie omdat het effectief uitbouwen van een netwerk nog zwaardere investeringen zou vereisen. Dat was niet naar de zin van het BIPT, die graag een vierde netwerk wou. Telenet en Voo werden daarom meermaals op de vingers getikt, maar dat heeft nergens toe geleid.

De operatoren hebben nu beslist om de licentie op te geven omdat de huidige wetgeving het volgens hen onmogelijk zou maken om een zelfstandig netwerk uit te bouwen. De reeds geïnvesteerde 71,5 miljoen euro zien ze echter niet meer terug. Daar werd al 21,5 miljoen euro van aan het BIPT gestort en de overige 50 miljoen euro werd reeds afgeschreven in de jaarrekening van 2013.

Telenet is overigens wel al langer actief op de mobiele markt als virtuele operator op het netwerk van Mobistar met zijn tariefplannen King en Kong.

3gbiptgsmlicentienetwerknieuwsoperatortelecomtelenettelenet tecteo bidcovoo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals