Nieuws

Google Glass gehackt door Nederlands IT-bedrijf

Het is voor kwaadwillenden mogelijk om ongemerkt mee te kijken met Glass, de smartbril van Google. Dat heeft een bedrijf uit Nijmegen aangetoond.

Het ICT-bedrijf Masc heeft Google Glass gehackt in samenwerking met accountantskantoor Deloitte, zo schrijft de Volkskrant vandaag.

Via een USB-stick kan een kwaadwillende op een onbewaakt moment met een script je Google-bril kapen en vervolgens ongemerkt meekijken naar wat de gebruiker doet. Foto"s en filmpjes kunnen worden opgenomen zonder dat de drager van de Glass hier erg in heeft.

[related_article id=”158901″]

Avondje werk
Beide bedrijven willen met de hack aantonen dat mensen goed op moeten passen wat ze met hun splinternieuwe Google Glass doen. In theorie moet het ook mogelijk zijn om de hack uit te voeren over een wifi-netwerk, maar daar lijken de bedrijven nog niet in te zijn geslaagd. Volgens Thomas Bosboom van Deloitte was de hack makkelijk te realiseren. Een twaalftal hackers heeft er een avond lang aan gewerkt. "Hardcore hackers zien dit als social engineering [misleiding]”, zegt Bosboom. “Die vinden deze toegang eigenlijk te makkelijk."

Google zelf laat via een woordvoerder weten dat het veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. In nieuwe versies van de bril is de beveiliging al verbeterd. "Hoe meer feedback we krijgen, hoe veiliger we de Glass kunnen maken voor de bredere lancering later dit jaar."

Het gebruik van Google Glass leverde al eerder lastige vraagstukken op over het bijhorende sociale gedrag. Wat film je wel en wat niet? In ieder geval lijkt nu duidelijk dat je goed op moet letten aan wie je de Glass uitleent en het apparaat niet gebruikt tijdens het invoeren van bijvoorbeeld je pincode.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business