Nieuws

LG zet WebOS op al zijn smart-tv’s

Volgens LG krijgt WebOS volgend jaar een update en komt het naar al zijn internet-tv's. En misschien ook naar andere apparaten.

LG werkt aan een nieuwe versie van WebOS, het besturingssysteem dat het vorig jaar van HP kocht en dat een deel van zijn slimme tv’s aanstuurt. De nieuwe versie zal ergens volgend jaar onthuld worden, zegt Lee In-Kyu, de vicepresident van LG’s tv-afdeling, in een interview met The Wall Street Journal. Volgens Lee zullen alle LG smart-tv’s volgend jaar WebOS draaien.

WebOS is via heel wat omwegen in handen van LG gekomen. Het werd aanvankelijk ontwikkeld door Palm als OS voor smartphones en tablets. Daarna kwam het in handen van HP dat Palm had overgenomen. Vorig jaar nam LG een licentie op WebOS, inclusief de onderliggende broncode. Niet lang daarna kocht LG het OS helemaal over, maar HP behield de WebOS-patenten.

[related_article id=”160734″]

Onderscheiden van concurrentie
Op bepaalde smart-tv’s van het Koreaanse merk is WebOS, met codenaam Afro, nu al beschikbaar, maar de echte ontwikkelingen en investeringen staan nog maar in de kinderschoenen. Het systeem biedt de kijkers toegang tot het web en apps en een gemakkelijke gebruikersinterface. Voor LG is dat een manier om zich te onderscheiden van de internet-tv’s van Samsung, Sony en andere concurrenten. Eerder deze maand maakte het Koreaanse bedrijf bekend dat het al één miljoen tv-toestellen met WebOS had verkocht.

Wanneer precies de nieuwe versie van WebOS moet verschijnen of hoe de nieuweling zal heten, is nog niet bekend. Lee wist wel te vertellen dat het besturingssysteem in de toekomst ook op andere LG-apparaten in huis zal terechtkomen, maar verder ging hij hier niet op in. Naast tv’s maakt LG onder meer wasmachines, diepvriezers en koelkasten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business