Nieuws

Apple rolt updates uit voor iOS 7 en OS X Mavericks

Apple komt met twee updates: iOS 7.1.2 voor iPhones, iPads en iPods en OS X Mavericks 10.9.4 voor Macs, met onder meer Safari 7.0.5.

Apple heeft iOS 7.1.2 vrijgegeven voor iPhones, iPads en iPods die draaien op iOS 7. De update brengt de volgende verbeteringen en bugfixes naar het mobiele platform:

  • Hij verbetert connectiviteit en stabiliteit van iBeacon
  • Hij verhelpt een probleem met het overzetten van gegevens in accessoires van derde partijen, waaronder barcodescanners
  • Hij corrigeert een probleem met de gegevensbescherming van e-mailbijlagen

iBeacon is Apples handelsmerk voor een nabijheidstechnologie die, volgens het bedrijf, een nieuwe en energiezuinige manier oplevert voor iOS 7-apparaten om hun aanwezigheid kenbaar te maken. iBeacons vinden applicaties in winkelcentra, musea, sportaccommodaties en andere plaatsen waar veel voetgangers met een iOS-apparaat komen.

[related_article id=”158256″]

Deze nieuwe versie, die twee maanden na iOS 7.1.1 volgt, is beschikbaar als een kleine OTA-update (Over The Air) of als volledige download via iTunes.

OS X Mavericks
Voor Macs die draaien op OS X Mavericks 10.9 komt Apple met OS X Mavericks 10.9.4. De update brengt de volgende verbeteringen en bugfixes naar het platform:

  • Hij verhelpt een probleem waardoor sommige Macs niet automatisch met een wifinetwerk verbonden
  • Hij verbetert de betrouwbaarheid van het opstarten uit de slaapstand
  • Hij update Safari naar 7.0.5

Het verhelpen van het wifiprobleem is iets dat met warm welkom ontvangen wordt door degenen die hier last van hebben. In het verleden waren er al tijdelijke manieren om het probleem te verhelpen, zoals het verwijderen van de Bluetooth-voorkeursinstellingen. Dit was dus geen permanente oplossing en het nadelige gevolg hiervan was ook nog eens dat alle Bluetooth-apparaten en -instellingen van de gebruiker uit het systeem verdwenen.

De update van 300 MB is op de gebruikelijke manier binnen te halen, via het standaard Software Update-mechanisme in OS X.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business