Nieuws

Carplay ook in nieuwe Audi-modellen

Apples systeem voor auto's vindt zijn weg naar een nieuw merk, waarin het in 2015 voor het eerst verschijnt.

Audi is toegevoegd aan de groeiende lijst met autofabrikanten die Apples Carplay-systeem ondersteunen. De Duitse producent maakte maandag bekend dat het Carplay vanaf volgend jaar aanbiedt in nieuwe modellen. Europeanen kunnen in 2015 al met het systeem aan de slag, Noord-Amerikanen moeten wachten tot begin 2016.

Tot nu toe onthulden Ferrari, Honda, Hyundai, Jaguar, Mercedes-Benz en Volvo al plannen om auto"s met Carplay op de markt te brengen. Audi stond ook al een tijdje op het lijstje als een van de vijfentwintig partners, maar de Duitse autofabrikant had nog geen officiële verschijningsdatum bekendgemaakt.

[related_article id=”158256″]

Geen details
Veel meer dan dat heeft Audi ook nog niet gedaan. Sommige fabrikanten, zoals Volvo en Mercedes, hebben al laten weten welke modellen Carplay ondersteunen. Van Audi zijn nog geen verdere details bekend.

Volvo laat onlangs weten dat Apples systeem onderdeel wordt van een grondige revisie van het dashboardontwerp. De Zweedse autofabrikant haalt alle fysieke knoppen weg uit de middenconsole en vervangt deze met tegels als onderdeel van het aanraakscherm.

Systeem integreren
Audi merkt wel op dat Carplay geïntegreerd wordt in het eigen ingebouwde controle- en aanraaksysteem, met als doel de bestuurders zo min mogelijk af te leiden tijdens het bellen, het gebruik van het navigatiesysteem of een andere app.

Carplay wordt ook geïntegreerd in Audi"s eigen bel-, aanraak- en spraaksystemen, wat bestuurders in staat stelt om Apples Siri te gebruiken.

Open Automotive Alliance
Carplay is niet het enige systeem dat zijn weg naar Audi vindt, maar de Duitsers hebben ook connecties met de door Google geleide Open Automotive Alliance. Andere fabrikanten die beide systemen ondersteunen zijn Abarth, Alfa Romeo, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jeep, Kia, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Subaru, Suzuki en Volvo.

Microsoft, dat de langste historie heeft met autosystemen dankzij het gebruik van Windows Embedded door vele grote autofabrikanten, ligt nu achter wanneer het gaat om ingebouwde informatiesystemen voor auto"s. Het bedrijf is hard aan het werk om ervoor te zorgen dat Windows Phone niet buiten de boot valt en liet eerder dit jaar al een vroege implementatie zien van Cortana in een autosysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business