Nieuws

KPN begint met uitrollen wifihotspots in Nederland

Klanten van KPN kunnen vanaf vandaag in het hele land wifi gebruiken via de routers van andere klanten.

Klanten van KPN kunnen vanaf vandaag in het hele land wifi gebruiken via de routers van andere KPN-abonnees.

Nadat eerder al Ziggo en UPC de routers van klanten openstelden om in grote gebieden wifidekking te bieden begint KPN vandaag met de uitrol van zijn wifi-hotspots.

Op de routers van KPN-klanten wordt hiervoor een apart gastnetwerk geactiveerd, waarvan andere KPN-klanten in de omgeving gebruik kunnen maken. In ruil voor het activeren van de functie krijgen KPN-abonnees toegang tot de FON Hotspots over de hele wereld.

Het Spaanse FON biedt deze dienst al aan in grote delen van Europa, waarbij het bedrijf samenwerkt met lokale partners, waaronder nu ook KPN. Klanten die ervoor kiezen hun verbinding niet te delen krijgen alleen toegang tot de Nederlandse hotspots. Inmiddels zijn er al 250.000 hotspots actief, een aantal dat KPN snel wil verhogen tot ongeveer 1 miljoen.

KPN heeft het systeem de afgelopen periode laten testen door een intern team van ethische hackers en Deloitte. De eerste reacties van klanten zijn boven verwachting enthousiast, aldus Niels Waanders, marketingmanager bij KPN. Om toegang te krijgen tot de wifihotspots moeten klanten een speciale app downloaden, waarmee ze automatisch worden ingelogd op de dichtsbijzijnde hotspots. Hier vind je de apps voor Android en iOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business