Nieuws

Nieuwe tablet van LG ligt bijna in de rekken

De nieuwste tablet uit de G-reeks van LG, de G Pad 10.1, verschijnt de komende weken in de rekken.

LG’s nieuwste tablet, de G Pad 10.1, verschijnt binnen een paar weken in de winkelrekken.

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant kondigde vorige maand de komst van de G Pad 7.0 al aan en verklapt nu dat ook grote broers G Pad 8.0 en G Pad 10.1 in de zeer nabije toekomst in Europa verkrijgbaar zullen zijn.

[related_article id=”161563″]

De G Pad 10.1, die zoals de naam al doet vermoeden van een 10,1-inchscherm voorzien is, bezit een batterij met een capaciteit van 8000 mAh en krijgt enkele leuke features die we vooral kennen van LG’s smartphones. Zo kan je het ding beveiligen met de zogenaamde Knockcode: een functie die je de mogelijkheid geeft je toestel te ontgrendelen door in een bepaalde sequentie op het scherm te tikken. Alle G Pads krijgen die functie trouwens.

Ook de Smart Keyboardfunctie maakt haar opwachting. Daarmee wil LG het aantal typefouten dat jij maakt terugdringen. Smart Keyboard leert immers van je gewoontes en probeert zo te voorspellen wat je wilt intypen. Tot slot krijgt de tablet de Dual Window-multitaskingfunctie die we herkennen van de LG G3. Daarmee wordt het scherm in twee gesplitst, en kan je twee apps gelijktijdig uitvoeren.

De G Pad 10.1 is, net als alle andere G Pads, voorzien van een 1,2 GHz quadcoreprocessor, 1 GB aan RAM-geheugen en een HD-scherm met 1280 x 800 pixels. De tablet is beschikbaar in zwart, wit, oranje, rood en blauw.

Of de G Pad-reeks genoeg in huis heeft om een flink stuk van de tabletmarkt voor LG weg te snijden blijft afwachten. Voorlopig hinkt de fabrikant flink achterop wat marktaandeel betreft. Vooral Samsung maar ook Apple en zelfs Asus, Amazon en Lenovo verkopen meer tablets dan LG.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business