VS verbant ongeladen gsm’s en laptops van vliegtuigen

De Amerikaanse autoriteiten verstrengen de veiligheidsvoorschriften op bepaalde vluchten naar de V.S. Passagiers kunnen gevraagd worden hun laptops en gsm's op te starten.

Op een vliegtuig naar de VS stappen zal binnenkort nog iets langer duren en nog iets meer stress met zich meebrengen. De U.S. Transport Security Administration (TSA) laat weten dat de veiligheidsvoorschriften op vluchten naar Amerika verstrengd worden en dat niet-opgeladen telefoons en andere elektronica niet meer mee mogen.

Eerder vorige week had Jeh Johnson, Homeland Security Secretary, al gezegd dat de nieuwe maatregelen er komen na een evaluatie van de bestaande veiligheidsvoorschriften. Er is nog geen officiële lijst met luchthavens waarop de nieuwe politiek van kracht is. De BBC meldt echter dat London Heathrow er eentje van is.

[related_article id=”161563″]

Ondetecteerbare bommen
Naar verluidt zou het bannen van ongeladen elektronica er komen nadat terroristen in Jemen en Syrië bommen hebben ontwikkeld die niet ontdekt kunnen worden met bestaande detectoren. Vooral persoonlijke elektronica worden geviseerd.

Het Britse Channel 4 weet dat nu al iPhones en Samsung Galaxy-telefoons extra goed gecontroleerd worden op bepaalde luchthavens in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Niet voor een weekje
Hoewel de TSA zegt dat het voortdurend zijn procedures verfijnt, lijkt het er vooral op dat de veiligheidsvoorschriften nog strenger zullen worden.

“Ik wil niet dat mensen denken dat dit maar een maatregel voor een weekje is”, zegt de Britse vicepremier Nick Clegg aan The Guardian. “Het maakt deel uit van een voortdurend onderzoek om te kijken of onze reglementen nog voldoen aan de bedreigingen waar we voor staan.” 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business