Nieuws

HTC One M8 heeft het erg moeilijk

HTC's nieuwe vlaggenschip worstelt enorm tussen felle concurrentie van Samsung, Chinese fabrikanten, Apple en andere bedrijven. Dit stelt een analist van Canaccord Genuity.

HTC"s nieuwe vlaggenschip One M8 ervaart afnemende verkopen te midden van zeer sterke concurrentie. Die conclusie trekt een analist van het financiële bedrijf Canaccord Genuity. Daar voegt hij nog aan toe dat de concurrentie naarmate het jaar vordert alleen maar toeneemt, omdat meer nieuwe modellen op de markt verschijnen.

Deze negatieve analyse komt op het moment dat het Taiwanese bedrijf de tegenvallende verkoopcijfers van zijn smartphones juist een boost probeert te geven. Nu wordt HTC echter overschaduwd door de veel grotere reclamebudgetten van grote spelers als Samsung Electronics en Apple.

[related_article id=”161563″]

Intense concurrentie
Analist Michael Walkley zegt dat onderzoeken van zijn bedrijf slechte verkoopcijfers voor de HTC One M8 ontdekten. Dit ligt aan de intense Android-concurrentie op het hoogste niveau.

Walkley voegt toe dat de concurrentie alleen nog maar toe gaat nemen voor HTC in de tweede helft van het jaar. Het bedrijf vecht om de aandacht van de consument met Samsung, aanbiedingen van Chinese fabrikanten en de langverwachte iPhone 6.

Consumenten binden
Daarnaast stelt Walkley zijn verwachtingen bij voor de waarde van de aandelen van HTC naar 130 New Taiwan-dollars. Dit was eerst 145 New Taiwan-dollars. Hij denkt wel dat het bedrijf de aandelen in eigen bezit houdt.

In een poging vast te houden aan de klanten en meer consumenten aan zich te binden, is HTC gestart met wervende campagnes, waarbij het onder meer gegarandeerde toegang biedt tot de laatste versie van Android en een vervangend toestel als het glas binnen het eerste jaar scheurt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business