Onofficiële Android L beschikbaar voor Nexus 4 en 7

De Developer Preview van Android L is niet voor oudere Nexus-hardware beschikbaar , dus hebben ontwikkelaars zelf een versie in elkaar gebokst.

Androidontwikkelaars hebben onofficiële versies van Android L in elkaar gebokst voor de Nexus 4 en de Nexus 7 uit 2012.

Google heeft in juni de sluier gelicht van de nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem. In tegenstelling tot vorige jaren, ging de onthulling gepaard met de lancering van een Developer Preview en het beschikbaar maken van een deel van de broncode van Android L.

[related_article id=”158901″]

Het bedrijf wil ontwikkelaars op die manier de kans geven om alvast aan de slag te gaan met de veranderingen in Android L voordat de versie voor het grote publiek wordt uitgerold. Maar terwijl Google wel broncode voor de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 en Nexus 7 10 heeft gepubliceerd, is de Developer Preview enkel voor de Nexus 5 en het wifi-model van de Nexus 7 (2013) beschikbaar.

Ontwikkelaars op het XDA-forum zijn daarom zelf aan de slag gegaan om de Developer Preview ook voor de Nexus 4 en Nexus 7 (2012) compatibel te maken, zodat ook de eigenaars van deze toestellen met het, voorlopig nog onvolledige, besturingssysteem aan de slag kunnen. Het gebruik is wel op eigen risico, want de previews zitten nog vol met fouten en veel apps kunnen er nog niet mee overweg.

Het is nog onduidelijk welke toestellen de update naar Android L zullen krijgen wanneer het besturingssysteem officieel wordt uitgerold later dit jaar. Het feit dat Google naast de Nexus 5 en Nexus 7 (2013) ook de broncode van de Nexus 4, Nexus 7 (2012) en Nexus 10 beschikbaar heeft gemaakt, doet wel vermoeden dat al deze toestellen de update zullen ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business