Eerste foto van Samsung Gear VR-bril gelekt

De eerste virtualrealitybril van Samsung zou gemaakt zijn in samenwerking met Oculus, het bedrijf achter de Rift-bril.

De website Sammobile heeft de eerste beelden gepubliceerd van wat een toekomstige virtualrealitybril van Samsung zou zijn. Naar verluidt is de Gear VR, zoals de nieuweling heet, ontworpen in samenwerking met Oculus, de makers van de Oculus Rift, zoals Engadget vorige maand al schreef.

In tegenstelling tot de Rift is de Gear VR niet echt een VR-bril in de traditionele betekenis, eerder een soort update van het kartonnen brilletje dat Google een tijdje geleden voorstelde. Ook de Gear VR wordt aangedreven door een smartphone. Die houdt via zijn gyroscoop en accelerometer de beweging van je hoofd in de gaten. Door het beeldscherm van je telefoon te gebruiken, kan Samsung in theorie flink besparen op de productiekosten van de bril.

[related_article id=”160734″]

Vooral voor mediaconsumptie
Om duizeligheid te voorkomen, kan je ook beelden binnenkrijgen van de echte wereld, via de camera op je telefoon. De software van de bril wordt bestuurd via een touchpad aan de zijkant. De gebruikersinterface zou door Oculus ontwikkeld zijn, maar deze bril is niet zo zeer bedoeld om spelletjes te spelen, zoals de Rift, maar wel voor mediaconsumptie.

Volgens Sammobile zal Samsung de bril onthullen op de IFA-beurs in Berlijn, begin september. Wanneer hij in de winkels ligt en hoeveel hij zal kosten, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business