Nieuws

Ook op Britse vluchten geen onopgeladen telefoons

Ook passagiers die vertrekken of landen in het Verenigd Koninkrijk zullen vanaf nu moeten tonen dat hun elektronische toestellen opgeladen zijn.

Het Britse ministerie van Transport heeft vandaag laten weten dat nu ook hun reizigers zullen moeten aantonen dat gadgets in hun handbagage opgeladen zijn – als ze die toestellen niet verplicht willen moeten achterlaten in de luchthaven.

Zondag kondigde de Amerikaanse Transportation Security Administration aan dat, als onderdeel van hun verbeterde veiligheidsprocedures, gsm"s en andere toestellen niet langer toegelaten waren met een onopgeladen batterijHun Britse tegenhanger heeft nu besloten om die richtlijnen over te nemen voor passagiers die vertrekken of landen in het Verenigd Koninkrijk.

De nieuwe regel gaat meteen in, hoewel Patrick McLoughlin, de Britse staatssecretaris voor transport, liet weten dat zijn departement "om overduidelijke redenen geen details zal vrijgeven over de exacte maatregelen of de getroffen vluchten".

Wie toch aan de boarding arriveert met een lege batterij, kan zijn toestel achterlaten op de luchthaven, het laten nasturen met de post, of zichzelf laten overboeken naar een latere vlucht.

Wie moeilijkheden wil vermijden, zorgt er dus liefst voor dat hij z"n toestellen netjes oplaadt voor vertrek. Dat is sowieso toch al de verstandigste optie als je op reis vertrekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business