Nieuws

Microsoft heeft drie nieuwe plannen voor Office 365

Microsoft introduceert per 1 oktober drie nieuwe Office 365-abonnementen voor de kleine en middelgrote onderneming.

Een van de primaire markten waar Microsoft de strijd aangaat met Google in de cloudoorlog is voor de kleine of middelgrote onderneming (kmo). Om zijn aanbiedingen aan te scherpen voert Microsoft op 1 oktober drie nieuwe Office 365-abonnementen in die speciaal op de kmo gericht zijn.

Office 365 Business – dit pakket bevat een volledige set van lokaal te installeren Office-applicaties (Outlook, Word, Excel, Powerpoint, Onenote en Publisher) voor maximaal vijf pc"s en/of Macs per gebruiker en gratis cloudopslag voor bedrijven van 1 TB. Het abonnement bevat geen Exchange, Lync of Sharepoint online, maar alleen de software (en opslag). Het kost 8,25 dollar per maand of 99 dollar per jaar.

[related_article id=”161452″]

Office 365 Business Essentials – dit pakket bevat e-mail en agenda"s (Exchange Online); online vergaderen, berichten versturen en videoconferenties (Lync Online); teamwebsites (Sharepoint Online); gratis cloudopslag voor bedrijven van 1 TB en ondersteuning voor Yammer. Het abonnement bevat geen lokaal te installeren Office-downloads. Het kost 5 dollar per maand of 60 dollar per jaar.

Office 365 Business Premium – dit pakket bevat een volledige set van lokaal te installeren Office-applicaties voor maximaal vijf pc"s en/of Macs per gebruiker; Exchange Online; Lync Online; Sharepoint Online; Yammer en gratis cloudopslag voor bedrijven van 1 TB. Het abonnement kost 12,50 dollar per maand of 150 dollar per jaar.

Europese prijzen voor deze abonnementen zijn nog niet bekendgemaakt door Microsoft. In onderstaand schema worden de pakketten met elkaar vergeleken.

Gedurende de komende twaalf maanden vervangen deze drie nieuwe abonnementen naar verwachting de huidige Office 365-pakketten voor de kmo. Om de overgang soepel te laten verlopen krijgen bestaande klanten in het najaar al beschikking over bepaalde functionaliteiten. Gebruikers krijgen de nieuwe prijs de volgende keer dat ze het contract vernieuwen, met als vroegste datum 1 augustus.

Overstappen
Klanten krijgen de mogelijkheid om makkelijker te wisselen van abonnement. Het hele bedrijf kan overgezet worden, maar ook specifieke gebruikers. In het verleden stond Microsoft niet toe dat gebruikers overstapten naar een goedkoper pakket, wel naar een duurder pakket.

Microsoft adviseert bestaande klanten over te stappen naar een van de drie nieuwe pakketten zodra ze gelanceerd zijn na 1 oktober, maar de officiële aanbeveling is dat ze wachten tot de volgende verlenging van het contract omdat “slechts een zeer klein aantal mensen met zeer specifieke wensen voordeel halen uit een vroege overstap”, dat staat te lezen in een blogpost van Microsoft.

“Sommige klanten zullen niet in staat zijn direct na de lancering over te stappen naar de nieuwe plannen. Voor deze klanten komen we met een update om ook hen in staat te stellen over te stappen naar een nieuw abonnement voor 1 oktober 2015”, staat ook in het bericht te lezen. Het is alleen niet duidelijk over welke klanten het gaat en wat de update precies inhoudt.

Conferentie
Microsoft geeft meer details over de nieuwe Office 365 KMO-plannen tijdens zijn Worldwide Partner-conferentie in Washington DC. Dit evenement start op 14 juli.

Tijdens de show van vorig jaar waren woordvoerders van Microsoft (en enkele partners) kritisch over de complexiteit die komt kijken bij de grote keuze aan Office 365-pakketten. Het is interessant te zien of die criticasters denken dat deze nieuwe abonnementen Microsoft helpen in de strijd in de cloud tegen Google.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business