Nieuws

LG onthult oprolbare en transparante OLED-schermen

Het Koreaanse LG heeft twee nieuwe tv-panelen van 18 inch klaar: eentje dat men kan oprollen en eentje dat transparant is.

De Koreaanse elektronicareus LG heeft een nieuwe OLED-scherm ontwikkeld dat men kan oprollen als een krant (tot een diameter van drie centimeter). Een ander scherm is quasi volledig transparant.

De twee panelen zijn 18 inch groot en hebben een resolutie van 1.200 op 810 pixels. Ze maken gebruiken van OLED-technologie waardoor ze dunner, lichter en flexibeler zijn dan LCD-panelen. Als het moet, kan je de onbreekbare schermen zelfs om een hoek laten lopen.

Het transparante scherm heeft een helderheid van 30 procent, wat ongeveer het drievoudige is van de vorige generatie van doorzichtige schermen. Ook de beeldkwaliteit ligt een pak hoger.

Gebogen, transparant reuzenscherm voor 2017
LG is niet het enige bedrijf dat aan doorzichtige en buigbare schermen werkt. Ook in de onderzoeklabo’s van Nokia, Samsung en zelfs Apple wordt er naarstig aan gesleuteld. Het lijkt echter dat LG de nieuwe OLED-technieken voorlopig het beste onder de knie heeft. Het bedrijf heeft al een gebogen smartphone op de wereld los gelaten en op de laatste CES-beurs onthulde het een flexibele OLED-tv van 77 inch groot. LG is ook het eerste bedrijf dat 4K OLED-tv’s op de markt zal brengen, die staan voor dit najaar gepland.

De Koreanen zeggen er ook alle vertrouwen in te hebben dat ze tegen 2017 een 4K OLED-scherm kunnen bouwen dat flexibel en doorzichtig is, groter is dan 60 inch, met een helderheid van boven de 40 procent. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business